Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες . Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Μενίδι, Ασπρόπυργο . Πάτρα: Έσβησε η πρώτη εστία της φωτιάς στο Βελβίτσι - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες



Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη Χίο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια κατάσβεσής της.

Τα κύρια μέτωπα είναι δύο, το ένα περιμετρικά του χωριού Σιδηρούντα και το άλλο σε δασική και αγροτική περιοχή ανάμεσα στο χωριό Σιδηρούντα και την παραλία Μετόχι. Μάλιστα, γύρω από τη Σιδηρούντα σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ωστόσο δεν απειλείται το χωριό.
Στο έργο της κατάσβεσης έχουν προστεθεί και καναντέρ, τα οποία επιχειρούν και στις Αψιλές, μια πευκόφυτη περιοχή, στην προσπάθεια να αποτρέψουν να επεκταθεί εκεί η πυρκαγιά. Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα –τρία ελικόπτερα και δύο καναντέρ- κάνουν συνεχείς προσθαλασσώσεις.
Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, ωστόσο, καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής, προκαλώντας ανησυχία ότι οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν ολόκληρη τη μέρα.



Τρεις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί εγκαύματα, έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα, η μια εξ αυτών σοβαρά. Πρόκειται για μια 67χρονη με 72% εγκαύματα, την κόρη της με 20% εγκαύματα κυρίως στο πρόσωπο και μια τρίτη γυναίκα.
Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται χωριά, ωστόσο οι κάτοικοι της Σιδηρούντας έζησαν εφιαλτικές στιγμές το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά.


Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τοπική εφημερίδα "Πολίτης" οι φλόγες κύκλωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το χωριό και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν με δικά τους μέσα την τελευταία στιγμή.

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στο CNN Greece ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση της Σιδηρούντας: «Η λέξη εκκένωση διοικητικά σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο δεν έγινε. Απλώς αρκετοί έφυγαν αυτοβούλως από τα σπίτια τους, μετά από εισήγηση του διοικητή της πυροσβεστικής», τόνισε, μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΉ : CNN Greece


Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Μενίδι

Πέρασε σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή



Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Πλάτωνας, στο Μενίδι, όπου από τις 3 τη νύχτα μαίνεται μεγάλη φωτιά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 58 πυροσβέστες με 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο με υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια. Πλέον έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Ζωής, στα Άνω Λιόσια, απειλώντας μάλιστα και σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, με τη φωτιά να καίει από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη, οι εστίες είναι δύο: η πρώτη από την πλευρά του Ασπροπύργου που καίει από χθες και η δεύτερη από την πλευρά του δήμου Αχαρνών. Οι φλόγες πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή αλλά οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο. Όπως είπε, ωστόσο, κάηκε ένα σπίτι που χρησιμοποιείται ως αποθήκη.


ΠΗΓΉ : Newsbeast  (φωτογραφία αρχείου)

Σε εξέλιξη φωτιά στον Ασπρόπυργο



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.
Διαβάστε επίσης
 Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή την ώρα τουλάχιστον, για τις κατοικημένες περιοχές.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων και δύο ΟΤΑ.

ΠΗΓΉ : CNN Greece  (φωτογραφία αρχείου)



Πάτρα: Έσβησε η πρώτη εστία της φωτιάς στο Βελβίτσι - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Δραγώλαινα



Καλύτερη η κατάσταση και στην Δραγώλαινα

Νεότερη ενημέρωση: Στο μέτωπο της Δραγώλαινας εστιάζονται οι προσπάθειες των δυνάμεων της πυροσβεστικής, αφού η πρώτη εστία της φωτιάς στο Βελβίτσι φαίνεται ότι ελέγχεται και έχει κατασβήσει. 

Ωστόσο, η φωτιά στην Δραγώλαινα συνεχίζεται, όμως η κατάσταση με την συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και τις μάχες με τις φλόγες από γη και αέρα είναι καλύτερη. 

18:41 Σε ένα πύρινο μέτωπο μετατράπηκε φωτιά στο Βελβίτσι, κοντά στην Δρωγάλενα, με τις φλόγες να έχουν επεκταθεί και στην περιοχή της Βούντενης, κοντά στα Συχαινά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στη μάχη με τις φλόγες προσθέθηκαν πέρα από το ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή.

18:09. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελβίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή Δραγώλενα απειλούνται σπίτια αφού η φωτιά έχει φτάσει κοντά στις αυλές τους.

Στο μεταξύ λίγο μετά την φωτιά στο Βελίβτσι ξέσπασε νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή της Βούντενης.  Στο έργο της κατάσβεσης των δύο φωτιών συμμετέχουν 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 30 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον προχωρά από ψηλά σε ρίψεις νερού.

Να σημειωθεί ότι η Πάτρα αυτή τη στιγμή, μυρίζει έντονα καμένο και η ατμόσφαιρα είναι βαριά από τους καπνούς, από τις δύο φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

17:09. Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, πίσω από το Δημόσιο ΚΤΕΟ, στην περιοχή του Βελβιτσίου. 

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών σήμανε συναγερμός, ενώ στο σημείο σπεύδουν 5 οχήματα με 15 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα.

ΠΗΓΗ : PATRAS EVENTS.GR