Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιές σε Αν. Μακεδονία & Θράκη . Καβάλα περιοχές Λεύκη - Διπόταμο - Κάριανη, Κομοτηνή περιοχή Λοφάριο Σαπών, Δράμα περιοχή Τείχος




ΚΑΒΑΛΑ



3 φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρασκευή η Πυροσβεστική Υπηρεσία στους δήμους Παγγαίου , Καβάλας και Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας δέχτηκε κλήση για φωτιά στην περιοχή της Λεύκης. Στην περιοχή μετέβησαν 2 οχήματα για την κατάσβεσή της, και σύντομα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.



Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκεται από τις 4:30 το απόγευμα, πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια κορυφογραμμή μεταξύ Διποτάμου και Σκοπού στον δήμο Νέστου. Η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή κυρίως θαμνώδη -χωρίς βέβαια να λείπουν και τα δέντρα-, ενώ επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα της ΠΥ Χρυσούπολης με 10 πυροσβέστες και 35 μέλη πεζοπόρου τμήματος, καθώς και ένα όχημα του δήμου. Στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς συμμετείχαν και τα αεροπλάνα PZL με ρίψεις νερού.








ΚΟΜΟΤΗΝΗ 

Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Λοφάριο Σαπών έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

ΔΡΑΜΑ 



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Τείχος, στη Δράμα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο υδροφόρες ΟΤΑ.