Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Δουνέικα Αιτωλοακαρνανίας - Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Νεμέα

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Δουνέικα 


Αιτωλοακαρνανίας




Νεότερη ενημέρωση:

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Δουνέικα Αιτωλοακαρνανίας. Οι Δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αυξηθεί. Στον έλεγχο και την κατάσβεση συμμετέχουν συνολικά 55 άνδρες, τέσσερα αεροσκάφη, πεζοπόρα τμήματα από Θέρμο και Πάτρα, όπως και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ. Επίσης στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής.

Νεότερη Ενημέρωση:

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, τόσο λόγω των ανέμων, όσο και λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η καμμένη μέχρι στιγμής έκταση αγγίζει τα 150 στρέμματα. Το θετικό όμως είναι πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επίσης έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας, που συντονίζει την επιχείρηση, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας. Παράλληλα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο ενεργούν για τον έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιά και υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτη Ενημέρωση:

Εδώ και μια με δύο ώρες έχει ξεσπάσει φωτιά μέσα σε χαράδρα στην περιοχή Δουνέικα που είναι στο δρόμο που ενώνει την Μακρυνεία με την Ναυπακτία, μέσω της γέφυρας Μπανιά! Το σημείο της φωτιάς είναι δύσκολο, ενώ στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 30 άνδρες και 7 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, συμμετέχουν στην επιχείρηση ελέγχου και κατάσβεσης της φωτιάς 2 πεζετέλ και 1 καναντέρ.

Κων/νος Χονδρός
Πηγή : sinidisi.gr

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Νεμέα 



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, χωρίς, προς το παρόν, να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή ενισχύθηκαν.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Νεοφύτου Μεταξά, στην Αθήνα. 

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ