Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Μεγάλη φωτιά στο Λεσίνι σε δασική έκταση - Σε εξέλιξη η φωτιά στα Μαλάματα Δωρίδας - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Χίο




Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Χίο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενώ οι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, μιας και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο χωρίο Σιδηρούντα το πύρινο μέτωπο προκάλεσε τραυματισμούς τριών γυναικών, οι οποίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Αθήνα, ενώ οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε τρία ακόμη άτομα τα οποία υπέστησαν μικροεγκαύματα.

Η αστυνομία είχε διατάξει νωρίτερα την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Υπό έλεγχο τα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, υπό έλεγχο βρίσκονται τα μέτωπα στην Τριγλία Χαλκιδικής, στο Ληξούρι και στα Φάρσαλα, ενώ έχουν κατασβησθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, στα Καλύβια Θορικού και στον Αγιο Γεώργιο Θεσσαλονίκης.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00 της Παρασκευής), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Νωρίτερα: 

Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στη βόρεια Χίο προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, ενώ έχουν τραυματιστεί 6 άτομα εκ των οποίων τα 3 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κύρια μέτωπα είναι δύο: το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Tα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό, που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.

Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες.

Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν ήδη για νοσηλεία στην Αθήνα.
Άλλα τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Νέα εστία στο Λεσίνι Μεσσολογγίου - υπό έλεγχο η φωτιά στο Μενίδι Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Λεσίνι Μεσολογγίου, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι. Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν είκοσι δύο πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από επτά άτομα. Στο έργο τους συνδράμουν από αέρος, κάνοντας ρίψεις νερού, δύο αεροσκάφη Canadair και ένα Pezetel.


Η πυρκαγιά στο Μενίδι Αττικής τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 3 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Πηγή : Voice.gr

Μεγάλη φωτιά στο Λεσίνι σε δασική έκταση




Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λεσίνι του δήμου Μεσολογγίου στη θέση  Άγιος Δημήτριος σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία συντονίζει ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου κ. Κεφαλάς, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη καναντέρ, 2 πετζετέλ, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γ. Τέγας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο πυροσβεστικό έργο. 
Σε εξέλιξη η φωτιά της ημέρας στα Μαλάματα Δωρίδας


Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή των Μαλαμάτων του δήμου Δωρίδας κοντά στις εγκαταστάσεις της ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας «Σελόντα».

Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της Π.Υ. Ναυπάκτου. Και χθες το απόγευμα την ίδια περίπου ώρα είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή η οποία είναι καλαμώδης και βρίσκεται κοντά στην παραθαλάσσια θέση Φανάρι. Εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές στα Μαλάματα πράγμα που δημιουργεί προβληματισμό στην Πυροσβεστική. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση των οχημάτων είναι πολύ δύσκολη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υποστεί ζημίες.

Πηγή : ΑΙΧΜΗ news


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.


Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα κάποιες από τις κτηνοτροφικές μονάδες, μία ταβέρνα και δύο σπίτια, ωστόσο η Πυροσβεστική την περιόρισε.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετραλώνων στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα κάποιες από τις κτηνοτροφικές μονάδες, μία ταβέρνα και δύο σπίτια ωστόσο η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και η πυρκαγιά περιορίστηκε πριν επεκταθεί στις αυλές και στα οικήματα.


Πηγή: voria.gr