Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιές στην Αν. Μακεδονία & Θράκη Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο Δοξάτο Δράμας -Υπό έλεγχο σε Ροδόπη και Καβάλα




Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Κύργια, στο Δοξάτο Δράμας. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη. 
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για απειλή κατοικημένης περιοχής, ενώ τονίζεται ότι τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έπαυσαν τη δράση τους με το που έπεσε το φως.  



Στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση. Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν το απόγευμα και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα,14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ένα αεροπλάνο.


Μεσημέρι Κυριακής και σε ένα σημείο ένα χιλιόμετρα από την πυρκαγιά της προηγούμενης εβδομάδας ξέσπασε πυρκαγιά σε λόφο με πουρνάρια που είχε ξανακαεί πριν από τέσσερα χρόνια στο ίδιο σημείο με αυτό της νέας εστίας.



Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Καρδιοχτύπι για την Παναγούδα πυρκαγιά μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας .

Στις 8 το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά στο δασάκι της Παναγούδας, αμέσως έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας  που έπεσαν πάνω στην εστία την οποία περιόρισαν σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.