Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο ... Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κέα - Αλιβέρι - Μέγαρα



Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από το πρωί και μετά το μεσημέρι πέρασε μέσα στον οικισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π. Σ., η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο εξακολουθεί να φυσάει, ενώ οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι ότι οι άνεμοι θα ενταθούν και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.




Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο η πυρκαγιά που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια και έκαψε μια κεραμοσκεπή .

 Καίνε οι φωτιές ωστόσο παρουσιάζουν καλή εικόνα σε σχέση με χθες – Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος σήμερα για εκδήλωση πυρκαγιάς 
Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, εντάσεως 8 μποφόρ έδωσαν χθες, Σάββατο, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια , προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρτο Λάφια, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι, οι οποίοι ενίσχυαν το μέτωπο της φωτιάς και παράλληλα δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Τα αεροσκάφη τύπου καναντέρ που έδιναν τιτάνια μάχη με τους δυνατούς ανέμους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν τις ρίψεις από χαμηλό ύψος, αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε.
Αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο και τρία οχήματα ΟΤΑ. 
Όσον αφορά το Πόρτο Λάφια, η περιοχή εκκενώθηκε με εισήγηση της Πυροσβεστικής προς τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι.



Πυρκαγιές σε Εύβοια και Κέα  



Νέα πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της και συγκεκριμένα κοντά στο Αλιβέρι, στην περιοχή Αργυρό. Η φωτιά είναι σε ύφεση ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 34 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο. 

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στην περιοχή Αστράς στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα.





Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια, εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα σε μια κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, τα οποία όμως θα αποχωρήσουν όταν πέσει η νύχτα.

Η πυρκαγιά έφθασε σε απόσταση 200 μέτρων από τον οικισμό και τέθηκε υπό έλεγχο με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το απόγευμα σβήστηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα.



Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ