Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Γαλλία, εκκενώθηκε τη νύχτα πόλη 10.000 κατοίκων Είκοσι πυροσβέστες τραυματίστηκαν



Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον νότο της Γαλλίας και την Κορσική, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο μεγάλη φωτιά. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε τη νύχτα η περιοχή Βαρ, με 10.000 πολίτες να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η φωτιά έχει κάψει περίπου 4.000 στρέμματα ενώ είκοσι πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στο καθήκον.

Παρότι η πυροσβεστική έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχος κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η εστία στην περιοχή Αρτίγκ, δυτικά της Βαρ, εξακολουθεί να απειλεί κατοικίες, με αποτέλεσμα να δίνεται εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων .





Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Όμως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.

Σχετική είδηση: Γαλλία: «Σεληνιακό τοπίο» αφήνουν οι πυρκαγιές – Επειγόντως βοήθεια από Ε.Ε





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP