Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σε πύρινο κλοιό η ορεινή Ζάκυνθος -Νέα φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Ναυάγιο Πηγή: Σε πύρινο κλοιό η ορεινή Ζάκυνθος -Νέα φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Ναυάγιο | iefimerida.gr



Τεράστια πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών κοντά στην περιοχή του Ναυαγίου και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες» για να κατασβέσουν μια ακόμα πυρκαγιά.

Στο σημείο βρίσκονται 9 πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες ενώ πρiν λίγη ώρα έφθασαν στην Ζάκυνθο ακόμα δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρα με 18 άτομα.

Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, 3 αεροσκάφη Canadair ενώ αναμένονται ακόμα 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθονιές, όπου την Τρίτη ξέσπασε πυρκαγιά καίγοντας περισσότερα απο 1.000 στρέμματα, η νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών, στις Βολίμες Ζακύνθου. 

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται από χθες στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά των Ορθονιών τέθηκε νωρίτερα υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνεχίζουν να ρίχνουν νερό σε διάφορα σημεία, φοβούμενοι αναζωπύρωση.

Στις Ορθονιές παραμένεουν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες και 30 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ κάνουν ρίψεις νερού από τις 6 το πρωί, σε δύσβατες περιοχές, όπου δεν θα μπορούσαν να φτάσουν οι πυροσβέστες.

Πηγ'η: ΑΠΕ-ΜΠΕ