Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Μαίνεται η πυρκαγιά στις Ορθονιές – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές Ζάκυνθος



Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το απόγευμα στην περιοχή των Ορθoνιών Ζακύνθου, έχοντας κάψει δασική έκταση.
Χθες έφθασαν στο νησί ενισχύσεις τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς η μεγάλη θερμοκρασία έκανε πιο δύσκολες τις συνθήκες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνουν λόγω για καταστροφή άνω των 3.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλη ήταν η βοήθεια που έφτασε στην Ζάκυνθο από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, με το τελευταίο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφτασαν στο νησί 9 πυροσβεστικά οχήματα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία με περίπου 20 πυροσβέστες. 

Παράλληλα κατέφθασαν δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών με 9 άτομα έκαστο, ενώ με C-130 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφθασαν στην Ζάκυνθο από την Θεσσαλονίκη, 30 πυροσβέστες.

Συνολικά στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς πάνω από 80 πυροσβέστες, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 3 υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Τέλος, όσο αφορά την ηλεκτροδότηση των χωριών Ορθωνιών και Μαριών, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από χθες το βράδυ στο σημείο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν και οι ρίψεις νερού στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις, από 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Newsroom