Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό. Ανακοίνωση για αίμα και αιμοπετάλια για το συνάδελφο που νοσηλεύεται στο 251 ΓΝΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 32χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού, ο οποίος τραυματίστηκε χθες μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας. 





Ο 32χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής. Όπως έγινε γνωστό, έχει τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.



Χθες το απόγευμα, επισκέφθηκε τον 32χρονο στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο, ο οποίος τον συνόδευσε με το ελικόπτερο και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει μαζί του, καθώς ο 32χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα.


  
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, που ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο. 

Το πυροσβεστικό όχημα δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημά του με ρεμούλκα. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, όμως, το όχημα ανετράπη. 

Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (που έχει υποστεί κάταγμα) μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 32χρονος λόγω της σοβαρής κατάστασής του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ένας εκ των τριών πυροσβεστών πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς αισθανόταν μόνο μια μικρή αδιαθεσία, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, παρέμειναν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ένας εκ των δύο πυροσβεστών έχει μεταφερθεί ήδη στο ΓΝΑ, ενώ ο δεύτερος παραμένει στο νοσοκομείο Κορίνθου.