Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στην περιοχή Κέχρος Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ροδόπη




Επιχειρούν τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με συνολικά 24 άτομα, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε απόψε στις 19.15 σε δασική έκταση στην περιοχή Κέχρος στη Νέα Σάντα Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές καθώς εκδηλώθηκε και μαίνεται εντός χαράδρας και σε απόσταση που κρίνεται ασφαλής, λόγω απόστασής από το πλησιέστερο χωριό.

Στο σημείο, στο οποίο πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης περίπου 6 μποφόρ, επιχειρούν τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με συνολικά 24 άτομα, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, ενώ αναμένονται και δύο Καναντέρ CL415, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό καθώς χθες βράδυ στην περιοχή σημειώθηκαν βροχοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών.